Turizmde Tüketici Hakları Çevrim İçi Semineri Gerçekleştirildi

16.12.2021

9 Aralık 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşen Fakültemiz Turizm İşletmeciliği Bölümü Turizmde Tüketici Hakları Semineri’ne TÜROFED Genel Koordinatörü Necip BOZ konuk oldu. Etkinliğe fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri katılım sağladı. Turizmde tüketici hakları konusunda detaylı bilgiler veren Necip BOZ; turist sigorta poliçesi, tur operatörlerinden alınan hizmetler ve bu hususta düzenlenen sözleşmeler, paket tur sözleşmesi, kontenjan sözleşmesi, komisyon politikaları gibi konular hakkında paylaşımlar gerçekleştirdi. Tüketicilerin seyahat acentalarının tur programları ve sözleşmeleri, sahte web sayfaları gibi hususlarda dikkatli olmaları gerektiğine değinerek; müşterilerin yanıltılmasına ilişkin uygulanan cezalara ve Tüketicilerin Korunmasına İlişkin Kanuna vurgu yaptı. Konu başlıkları üzerinden örnek olaylar incelenerek soru ve cevap bölümü ile seminer sonlandı.