Turizm ve Sanat Kitabı

21.11.2020

Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Vatan'ın editörlüğünü üstlendiği Turizm ve Sanat adlı kitap Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlandı. Editör tarafından kaleme alınan kitabın tanıtım bülteni aşağıda yer almaktadır.

"Turizm" ve "Sanat" kavramlarının ortak noktası, ikisinin de temelinde deneyimin yatıyor olmasıdır. Bu kitabın amacı da turizm ve sanat arasındaki bu ilişkiyi irdeleyerek okurlara keşfedecek yeni dünyaların kapısını açmaktır. Dünyanın dört bir tarafına yayılmış, ziyaretçilerini bekleyen resim, heykel, mimari, edebiyat, müzik, tiyatro, opera, bale, sinema ve dijital sanat gibi sanat dallarının önde gelen eserlerinin turizm destinasyonlarıyla olan ilişkisi ise bu kitabın ana konusunu oluşturmaktadır. Sanat dallarının kısa tarihi, sanat akımları, ekol sanatçıları, sanatçıların başyapıtları, dünyada ve Türkiye'de sanat dalları kapsamında öne çıkan turistik çekicilikler okura sunulan bilgiler arasında yer almaktadır. Seyahat etmenin ve sanatın herhangi bir formunun insan hayatında yer alması, her bireyi esir alabilecek tüm kötü duyguları geriye itmektedir. Bu kitabın mutlak gayesi, seyahat etmenin ve sanatın onarıcı gücünü okurlarla paylaşmaktır.