14.03.2024
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz etkinlikleri kapsamında 12 Mart 2024 Salı günü saat 10.30’da PİRGE Akademi Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat ERBİL ‘Profesyonel Bıçak Eğitimi’ konulu semineriyle fakültemize konuk oldu.
Etkinlikte Pirge Bıçak firmasının ürünleri, üretim aşamaları, mutfakta kullanılan temel bıçak ve ekipmanlar, HACCP gıda yönetmeliğine uygun renk kodlamaları, bıçakların masatlanması ve bilenmesi, bıçak seçimindeki önemli faktörler ve pastacılık malzemeleri ile bıçak bakımı konularında bilgi verildi. Aynı zamanda bıçaklarla ilgili sorulan sorulara doğru cevap veren üç öğrencimize şef bıçağı hediye edildi.
Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunacak bu etkinlik nedeniyle konuğumuza teşekkür ediyoruz.