TURİZM FAKÜLTEMİZDE YURTDIŞINDA ÇALIŞMA VE STAJ OLANAKLARI KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ.

14.12.2018

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih KUŞLUVAN koordinatörlüğünde 11.12.2018 tarihinde Cevizli Yerleşkesi konferans salonunda Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri öğrencileri için “Yurtdışında Çalışma ve Staj Olanakları” konulu seminer düzenlendi. United Towers Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlığı firma temsilcisi Hasan ÖRKMEZ’in katılımı ve sunumu ile gerçekleştirilen seminerde; yurtdışında çalışma ve staj olanakları hakkında geniş yelpazede bilgiler sunuldu ve etkinliğe öğrencilerimizin ilgisi yüksekti. Seminerde, kariyer ve yabancı dil gelişimi açısından yurtdışında staj yapmanın ve iş tecrübesi kazanmanın önemi ve avantajları, yurtdışı iş ve staj imkanları, çalışma ve staj şartları, başvuru süreci ve şartları gibi konulara değinildi ve öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. Öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri'nde farklı turizm işletmelerinde saati 8-12 ABD Dolar karşılığında staj yapabileceği veya İspanya’da Michelin yıldızlı restoranlarda staj deneyimi kazanabileceği vurgulandı. Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salih KUŞLUVAN, turizm sektöründe yurtdışında çalışma ve staj deneyiminin öğrencilerin yabancı dil becerilerine, mesleki ve kişisel gelişimlerine, insan ilişkileri becerilerine ve vizyonlarına büyük katkı yapacağını, bu nedenle öğrencilere tavsiye ettiğini belirtti.