TURİZM FAKÜLTESİ

Dünya Turizm Haftası Kutlanmaya Başladı

18.04.2018

Dünya Turizm Haftası Kutlanmaya Başladı!

            Turizm Fakültesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle gerçekleşen Dünya Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Nisan 2018 Salı günü Cevizli Kampüsü’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin icra ettiği Türk Musiki eserleri eşliğinde açılış yapıldı. Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Vatan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması sonrası günün ilk oturumu Profesyonel Otel Yöneticileri’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Oturum moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Vatan gerçekleştirirken TUROYD Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Şule Gökırmak,  POYD Yönetim Kurulu Üyesi ve GK Regency Suites Genel Müdürü Soner Barım, Wyndham Grand İstanbul Europe Hotel Genel Müdürü Sercan Korkusuz ve Mercure Hotel Topkapı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gönenmiş ilk oturumun konuşmacılarıydı. 2018 yılının Türkiye Turizmi beklentileri, İstanbul’un markalaşamaması sorunu ve turizm öğrencilerine tavsiyeler oturumda konuşulan konu başlıkları olurken oturum, öğrencilerin sorduğu sorular ile sonlandırıldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç ile Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammet Fevzi Esen konuşmacılara plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini sundular.

             Oturum sonrası ‘‘Pişirilmeden Hazırlanan Tatlılar’’ konseptli yarışmaya katılan 10 öğrenci grubu hünerlerini sergiledi. Öğleden sonraki oturumda konuşmacı olarak katılım sağlayan Gastronomi Sektör Temsilcileri tarafından oluşturulan jüri, öğrencilerin pişirmeden hazırladıkları tatlıların tadımlarını ve farklı kriterlerdeki puanlandırmalarını yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Şen’in moderatörlüğünde Türk Mutfağı Derneği Başkanı ve Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki, ARF Group Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gülen, Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel Executive Chef Mehmet Yalçınkaya ve Gastronomi Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı Pınar Özçaltepe’nin katılımları ile günün ikinci oturumu gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Mutfağı’nın catering sistemine uygulanması, Türk yemeklerinin farklı pişirme ve hazırlama teknikleri kullanılarak uluslararası düzeyde tanıtımı, yöresel yemeklerin endüstriyel mutfak ekipmanları kullanılarak pişirilmesi ikinci oturumda konuşulan konu başlıkları olurken oturum, öğrenciler ve konuşmacılar arasında olan soru-cevap bölümü ile sonlandırıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Semra Aktaş Polat ikinci oturuma katılan sektör temsilcilerine plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini sundu.

              Gastronomi Sektör Temsilcileri ile gerçekleştirilen oturum sonrasında ‘‘Pişirilmeden Hazırlanan Tatlılar’’ konseptli yarışmaya katılan 10 grup arasından jürinin puanlamasıyla belirlenen birinci olan grup ilan edildi. Kadir Dursun, Ebru Ekinci, Kader Tekdemir, F. Betül Aydın ve Esen Aksoy adlı öğrencilerden oluşan grubun yapmış olduğu ‘Derin Rüya’m’ adlı tatlı birinciliği alırken gruba fotoğraf sanatçısı Yusuf Özuğurlu tarafından Kapadokya tatili, ARF Group Yönetim Kurulu Başkanı Arif Gülen tarafından kol saati, Ülker’den hediye paketi ve TÜRES tarafından hediye çeki ve Muhsin Ertürk’ün Anadolu Mutfağı adlı kitabı hediye edildi.Tüm katılımcılar 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 14:30’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüsü Aşık Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ikinci etkinliğe davet edilerek Turizm Haftası Etkinlikleri’nin ilk günü sonlandırıldı.

* Etkinlik boyunca Jolly Tour ve Anı Tour temsilcileri turizm öğrencileriyle birebir görüşmelerde bulunarak stantlarını katılımcılara açtılar.